Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak na starodávný 3D včelí úl

Dort je upečený na klasickém vyšším plechu, resp.na dvou.Jeden korpus je světlý, druhý kakaový.Nerez poklicí na hrnce jsem vykrojila potřebnou velikost kulatých korpusů, stříška je dovyřezaná z ostatního upečeného těsta.Potom jsou jednotlivé díly prokapané rumem, promazané světlým, odlehčeným krémem.Po omazání do konečného tvaru jsem celý dort dala dostatečně vychladit - vytuhnout do lednice.Potažený je čokoládovou hmotou smíchanou  s WI.Plástve a svíčky jsou udělané z pravého marcipánu, perníčky jsou vlastní výroba

Celý dort vážil bezmála 5 kg, jen potahovací hmoty je na něm použito 1,7 kg, krém je ze dvou másel.Celý dort mi zabral téměř 7 hodin čistého času.Snad udělal oslavenci radost

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář