Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak postupovat při punčáku

Recept na korpus si každý upeče takový, jaký mu vyhovuje.

Buď klasický piškot nebo jiný jednoduchý recept.

 

Recept na punč:

Svaříme 1/8 litru vody s 10 dkg krystalového cukru, až bude houstnout.Přidáme 5 dkg malinového džemu a lehce převaříme.

Přilijeme 1/16 litru rumu  nebo punče ( já jsem dala půl na půl ) a šťávu z půlky citronu.

 

Korpus a kostky jsem upekla z devíti vajec, punče jsem použila dvojitou dávku, ale horní část byla sušší, což je vidět na poslední fotografii, takže to chce trojitou dávku.

 

Návod:

Dort jsem dělala podle návodu manželovy babičky.Upekla jsem si kulatý dortový korpus.Na plech jsem nalila další těsta-dvou, tří barev ( já tady mám tří, protože jsem světlé potřebovala jako další obdélníkový korpus na ještě jeden menší punčák )Barvila jsem červenou potravinářskou barvou a kakaem.

Po upečení a vychladnutí korpusy rozřízneme, polijeme punčem, uděláme obroučku z těsta a poklademe kostkami zbarevných těst z plechu, které jsou namočené také v punči.

Přiložíme horní část korpusu-přiléhající strana ke kostkám je také namočena .

Slisujeme-nahoru položíme prkénko, zatěžkáme nejlépe pevně mezi dvě police v lednici do druhého dne.

Druhý den si uděláme citronovou ( fondánovou ) polevu, trochu hustější, abychom zalily póry a nerovnosti.

Jinak by nám konečná, řídká poleva vtekla dovnitř a na povrchu by toho moc nezůstalo:-)

Nakonec tedy polijeme řídší polevou, do které je možné udělat různé efekty, buď  z této polevy obarvené potravinářskými barvami nebo pomocí čokolády, atd.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář